Vse se je začelo z ljubeznijo

MOJA ZGODBA O POVEZANOSTI Z OLJKARSTVOM

To je zgodba o ljubezni in pripadnosti tej domači istrski zemlji, kjer rastejo naša oljčna drevesa. Vsakodnevno vzbujajo v meni ljubezen do dela z njimi. Oljčni nasadi potrebujejo celoletno, nežno negovanje na vseh področjih, da nam lahko obrodijo zeleni, zlati sadež. Ta oljčni sadež nam nudi možnost, da pridobimo iz njega prestižno tekoče zlato-zeleno oljčno olje.

 

Povezanost z oljčnimi nasadi se je začelo že v ranem otroštvu, ko sem kot otrok z radovednostjo, skupaj s svojo mamo Janjo, sodeloval pri aktivnostih oz. dejavnostih v oljčnikih in vinogradih. Vedno sem se rad igral po vasi z vrstniki, vendar mi ni bilo nikoli težko svoji mami pomagati pri delih na vinogradniško-oljkarski kmetiji. Po študiju gostinstva sem se zaposlil v gospodarstvu, in sicer v telekomunikaciji ter ob redni službi tudi vsak dan aktivno obdeloval našo posest. Sedaj že vrsto let pa aktivno svoj delovni čas posvečam le svoji kmetiji ter aktivnostim, povezanim s turizmom na njej.

 

Začetki naše kmetije segajo v leto 1880. Mamina kmetija se je v letu 2019, po njeni prezgodnji smrti, razdelila name in mojega brata. Sam sem prevzel večji del oljčnikov in manjši del vinogradov. Trenutno obdelujemo 5,2 ha obdelovalnih površin. Vse delamo sami, jaz in moja mlada družina s pomočjo tasta in pridnih prijateljev.

 

Naši oljčni nasadi se nahajajo takoj ob naši turistični kmetiji RED FAIRYTALE v majhni vasici Marezige pri Kopru. Trenutno obdelujemo 600 oljčnih dreves, od tega jih je 240 novo posajenih. V bodoče imamo v planu posaditi še nekaj sto novih oljčnih dreves. Velikost kmetije je taka, da lahko v večji meri opravimo vse sami, kar je tudi naše poslanstvo k ohranjanju kvalitete in edinstvenosti. Za vas bom z vztrajnostjo nadaljeval svojo pot in vam nudil najboljšo kakovost v oljčni kapljici. Hvala vam, ker nam zaupate.

 

Hvala vam, ker nam zaupate.

 

Sašo Čehovin, lastnik turistične kmetije Red Fairytale

mikipavlinfoto-34
sl_SISlovenščina
Scroll to Top